• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg

Tijdens de meivakantie werd van 28 april t/m 2 mei het WJK toernooi gespeeld bij TV Leimuiden. Het thema dit jaar was Tropical, wat op het park duidelijk te zien was. Wuivende palmen, kleurrijke surfplanken, vlaggetjes en alle deelnemers werden verwelkomd met een tropische cocktail en een Hawaï slinger. Aloha, welkom op het WJK! Dit was de derde editie van dit nog jonge jeugdtoernooi. TV Leimuiden, TV Rijsenhout en TV Kudelstaart organiseren om de beurt de Westeinder Jeugd Kampioenschappen. De jeugd kon zich inschrijven in verschillende onderdelen en speelsterkten.

Het is de bedoeling dat dit toernooi steeds groeit en meer bekendheid krijgt, dit jaar was er een record aantal deelnemers, er hebben 74 kinderen meegedaan aan deze editie van het WJK. Voor de jongste jeugd was er op woensdagmiddag een Oranje/Rood toernooi waar de kinderen punten konden verdienen met balbehendigheidsspelen en verschillende wedstrijden. Na afloop gingen alle kinderen naar huis met een medaille en een heuse oorkonde met daarop hun puntentotaal en de uitslag van de servicemeting.

Na deze middag voor de jongste jeugd was er een middagactiviteit voor de oudere deelnemers van het WJK. Onder leiding van tennisleraar Arjan Wille, van tennisschool TOUCH, was er een Racketlon en Bootcamp waar de jeugd kon werken aan de conditie en hun kwaliteiten konden laten zien met verschillende racketsporten. Op donderdag- en vrijdagmiddag was er de mogelijkheid om de snelheid van de service te meten.

Elke dag rond het middaguur kon de jeugd meedoen aan de ‘Rond de baan’ competitie. De vier besten van elke dag speelden vrijdagmiddag de finale. De winnaar van deze finale ‘Rond de baan’ was Ryan van Andel. Alle deelnemers kregen een lot voor de loterij tijdens de prijsuitreiking. Zo was er voor iedereen kans op een mooie prijs. Naast de prijzen voor de finalisten in de verschillende onderdelen, waren er ook prijzen voor de mooist verklede deelnemer en de winnaar van het “Raad de ballen”spel.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag van het WJK 2014.

De finalisten in de verschillende categorieën:

Groen Jongens Enkel: 1) Cody Moelker, 2) Peter William Hup
Groen Jongens Dubbel: 1) Cody Moelker en Marijn van Rossen, 2) Kain Castricum en Barro de Ron
Groen Meisjes/Gemengd Dubbel: 1) Amber Springintveld en Jasper Springintveld, 2) Floor Bosio en Eline Stokman

Geel t/m 14 jaar Jongens Enkel: 1) Pepijn Versteegh, 2) Dean Castricum
Geel t/m 14 jaar Meisjes Enkel: 1) Michelle Nederstigt, 2) Esmée Nieuwendijk
Geel t/m 14 jaar Jongens Dubbel: 1) Jay van Andel en Jannes van der Geest, 2) Emilio den Breejen en Steven Dias
Geel t/m 14 jaar Meisjes Dubbel: 1) Ilse Buskermolen en Esmee Piller, 2) Beau Alderden en Kirsten van der Veen
Geel t/m 14 jaar Gemengd Dubbel: 1) Senn Castricum en Raphaelle de Ron, 2) Stan Eveleens en Nova Verheul

Geel t/m 17 jaar Jongens Enkel: 1) Rick Veenemans, 2) Julian Dias
Geel t/m 17 jaar Jongens Dubbel: 1) Pepijn Versteegh en Olivier Veenemans, 2) Dean Castricum en Rico Strampel

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en hebben enorm genoten van de wedstrijden, alle enthousiaste deelnemers en de trouwe toeschouwers.

Natuurlijk willen wij graag onze sponsors bedanken: TennisDirect, Marlintrans International Forwarding, Touch Tennisorganisatie en voor de aankleding “Bij René” en Peter de Raadt.

De jeugdcommissie van TV Leimuiden