• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg
kampioen

Het hele seizoen was duidelijk, het kampioenschap zaterdag 2e klasse zou gaan tussen TV Leimuiden en TV Hillegom. De vraag was meer, wat zou het puntenverschil zijn op de laatste dag, als de teams elkaar zouden treffen. Leimuiden verspeelde vorige week 2 punten, Hillegom verspeelde geen punten, waardoor men met gelijk aantal punten elkaar trof, op zaterdag 4 juni in Leimuiden.

Hillegom startte sterk en in de enkelwedstrijden werden Wilco Koot en Ronald Klein verslagen, 0-2 achter. Vervolgens het enkelspel van Gregory Monsees en Luuk de Koning, beiden stonden halverwege achter, maar vochten zich terug in de wedstrijd waardoor de tussenstand 2-2 werd. Vervolgens moesten de dubbelspelen de winnaar gaan aanwijzen, Wilco Koot en Luuk de Koning versloegen in een zeer spannende twee setter Hillegom

.De druk op Leimuiden was nog altijd groot, want bij 3-3 zou Hillegom op basis van onderlinge games winnen. In de beslissende wedstrijd traden Rob Fallaux en Gregory Monsees op voor Leimuiden, ook hier spanning ten top. De eerste set was voor Leimuiden, de tweede voor Hillegom. In de 3e set ging het lang gelijk op, bij 4-5 voor Hillegom leek het gebeurd. Echter Leimuiden pakte 3 games op rij, waardoor er met 7-5 werd gewonnen, uitslag 4-2 voor Leimuiden.

De ontlading was groot, op deze wijze kampioen worden en daarmee promoveren naar de eerste klasse, het in grote getalen aanwezige publiek stond op de banken. Na afloop champagne en bloemen van Harry Dautzenberg en Ans Straathof, daarna bleef het nog lang onrustig in de kantine van TV Leimuiden.