• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg

Op 20 maart 1975 werd Tennisvereniging Leimuiden opgericht door een aantal ondernemende Leimuidenaren. Destijds startte men aan de Beukenlaan met 3 betonbanen en een pipowagen. Vanaf de oprichting zijn er nog altijd 6 mensen lid van de tennisvereniging, reden om die afgelopen zondag 15 maart in het zonnetje te zetten.

Frans Koeleman benoemd tot erelidDe jubilarissen zijn Fred en Anneke Wegener, Jan Vink, Piet de Heij en Wil en Frans Koeleman. Voorzitter Ed Fallaux hield over iedereen een persoonlijk praatje, waarna de zes leden een oorkonde van de Gemeente Kaag en Braassem, een pen met inscriptie én bloemen kregen. Piet de Heij was overigens in 1987 al benoemd tot erelid vanwege zijn verdiensten voor de bouw van het clubhuis.

Bij Frans Koeleman werd langer stil gestaan, Frans is namelijk op 83-jarige leeftijd nog altijd actief tennisser, maar beheert ook al meer dan 25 jaar de kas. Hij is daarbij ondersteunend aan de penningmeester. Frans is zo administratief, dat hij zelfs weet hoeveel contributie hij in die 40 jaar heeft betaald, zowel in het gulden- als in het eurotijdperk.  Vanwege zijn verdiensten voor de vereniging is Frans benoemd tot erelid, iets waar Frans verguld mee was! Maar Frans zou Frans niet zijn als hij er niet op was voorbereid, zijn speech kwam uit de binnenzak, waarna hij de aanwezige leden vermaakte met zijn blik op het tennisleven.