• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg

Kim de WeilleIk wil me even voorstellen: Mijn naam is Kim de Weille en met ingang van het nieuwe seizoen ga ik naast ArJan Wille de tennislessen verzorgen op TV Leimuiden. Ik woon inmiddels alweer ruim 10 jaar in Leimuiden samen met mijn vriend Menco. Samen hebben we 2 jongens, Finn van 8,5 jaar en Rafi, die bijna 6 jaar wordt. Beiden gaan dit seizoen ook op les in Leimuiden (bij ArJan). Sinds vorig jaar geef ik les bij TOUCH Tennisorganisatie en vanaf dit seizoen dus bij TV Leimuiden.

Hiervoor heb ik vele jaren in Amsterdam tennisles gegeven. Mijn vriend heeft zijn eigen tennisschool in Buitenveldert en ik heb daar ook regelmatig lesgegeven en bijgesprongen als er activiteiten voor de jeugd waren. Ook heb ik met selectie jeugd gewerkt voor de Laurence Academy, die talentvolle jeugd begeleidt en meerdere malen per week intensief traint. Ik kan net zoveel voldoening halen uit het lesgeven aan jeugd als aan volwassenen. Ik vind het super leuk als ik zie dat iemand aan het einde van het seizoen progressie heeft gemaakt en meer vertrouwen in zijn/haar spel heeft. Mijn lessen zijn gevarieerd en redelijk intensief. Goed voetenwerk is voor mij de sleutel naar beter tennissen.

Zelf begon ik met tennisles toen ik 8 jaar was, al was ik daarvoor al vaak bij de schoolmuur te vinden met een tennisracket in m'n handen. Al vrij snel kwam ik bij de tennisbond terecht en daarna is het best wel hard gegaan. Ik ben in alle leeftijdscategorieën Nederlands kampioen geweest en toen ik 16 jaar was mocht ik bij Jong Oranje spelen. De overgang van jeugd naar senioren en van m'n hobby m'n beroep maken was een hele uitdaging. Het vaak weg zijn van huis met een strenge coach was pittig, maar wel noodzakelijk. Vele landen heb ik gezien en ik heb mooie ervaringen opgedaan. Je leert goed van je af te bijten en dat je ergens de volle 100% voor moet gaan, wil je iets bereiken.

Ik ben 4e geweest op de nationale ranglijst en op de WTA wereldranglijst was mijn hoogste positie 110. Meerdere malen heb ik van top 50 speelsters gewonnen en de kwalificaties van de Grand Slams gehaald. Helaas heb ik niet echt de top kunnen bereiken door blessures, maar ook vond ik het moeilijk om vaak weg te zijn van huis en veel te missen van het thuisfront. Je "happy" voelen is noodzakelijk om succesvol te zijn en het lang vol te kunnen houden.

Ik heb veel zin om te gaan beginnen en vind de banen er prachtig bij liggen.

Tot gauw en allemaal veel plezier dit seizoen!!!

Groetjes, Kim de Weille