• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg

Beste Leden van TV Leimuiden, 

1. Update uitbreiding TV Leimuiden Fase 2
De bouw van de nieuwe 6e baan en minibaan schieten goed op. Zeggen en schrijven vandaag is het grondwerk voor de banen gereed; de lichtmasten zijn verplaatst en is de drainage en de beregeningsinstallatie aangebracht. Ook de lava laag is inmiddels aangebracht. Ron de Rijk is gestart met het bouwen van de hard houten schutting. De palen zijn gezet en de eerste planken zijn aangebracht. Op 8 januari 2020 worden de werkzaamheden weer hervat. Dan gaat Tennisbouw het gravel plus aanbrengen. Ron de Rijk gaat de schutting afbouwen en het grondwerk van het nieuwe verhoogde terras en het tegelwerk afmaken. Voor de oplettende tennissers; de verplaatste lichtmasten zijn nog niet afgesteld voor een optimale verlichting van de banen. Op sommige plaatsen op de bestaande banen is het daarom soms wat donkerder als de lichtmasten aanstaan. Dat gaat allemaal goed komen.
 
Baan 1 blijft voorlopig nog even afgesloten vanwege de aankomende aanleg van de nieuwe baan 6. We hebben besloten ook vanwege kosten overwegingen om alleen baan 5 in de lengte richting in te korten om voldoende plaats te hebben voor de minibaan. Baan 4 blijft dus intact qua afmetingen. Als Ron de Rijk klaar is dan zal Tennisbouw starten met de aanleg van de minibaan en de nieuwe oefenmuur. Baan 5 zal tijdelijk gesloten worden als de hekwerken ingekort gaan worden. Ook het rooien en herplanten van de bomen rondom ons park hebben we vanwege kosten overwegingen uitgesteld tot later in 2020 of begin 2021. We hadden dat liever natuurlijk meteen gedaan maar vanwege de meerkosten van de schutting en het grondwerk hebben we als bestuur deze keuze helaas moeten maken.

Onze bouw en onderhoudscommissie heeft wederom echt heel veel werk en uren besteed bij het begeleiden van de realisatie van onze Fase 2. Wat een toppers zijn het toch om zich zo in te zetten voor onze TV Leimuiden!

We proberen zoveel mogelijk de tennisbanen beschikbaar voor jullie te houden. Alvast dank voor jullie begrip.

2. Tennissen in de winterperiode
Tennissen in de winter is heerlijk bewegen met wat kouder weer. Je blijft lekker in de vorm voor het komende nieuwe seizoen. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken maken veel leden hier gebruik van. Als de plassen op de banen zijn verdwenen kan er getennist worden. De maanden januari en februari staan bekend als maanden waar het aardig kan gaan vriezen. Ook daar kunnen de banen tegen alleen niet als er sprake is van opdooi. De bovenlaag is dan ontdooid maar de onderlaag is nog bevroren. Dan is het gravel zacht en loop je er echt heel makkelijk gaten in bij het lopen of afzetten. Net als andere jaren gaan ervan uit dat alle leden zorgvuldig met onze gezamenlijke bezit omgaan en bij enige twijfel de banen niet gebruikt. In die gevallen is er een prima alternatief bij De Tweesprong in Roelofarendsveen. Daar ontvangen jullie op vertoon van een geldige TV Leimuiden KNLTB-pas 15% extra korting op de losse tennisbanen verhuur:

  • Losse tennisbaan van zondag t/m vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur: €17, = per uur (in plaats van €20)
  • Losse tennisbaan van zondag t/m vrijdag na 19.00 en op zaterdag: €21,25, = per uur (in plaats van €25)

Zoals gebruikelijk is ons park tijdens de jaarwisseling van 30 december tot 2 januari gesloten

3. En dan nog even dit:

  • Onze trouwe Vereniging Competitieleiders Harry Dautzenberg en Ans Straathof hebben na vele jaren inzet voor onze vereniging te kennen gegeven hun taken we willen gaan overdragen in 2020. Door Harry en Ans konden jullie je inschrijven voor de KNLTB competitie en maakten ze de baanindeling op de wedstrijd dagen. We hebben twee nieuwe toppers gevonden die deze belangrijke werkzaamheden gaan overnemen; Polin Lam en Belinda Koopman. In 2020 gaat ze samen met Harry en Ans uitvoering geven aan de competitie van TV Leimuiden. Harry en Ans wee zijn jullie veel dank verschuldigd voor al het vele werk in de afgelopen jaren! Belinda en Polin heel fijn dat jullie deze moedige stap hebben gezet! Heel veel succes!
  • We zoeken nog versterking in 2020 bij de Bar commissie en de Jeugd commissie. Dus als je meer wilt weten of interesse hebt laat het me weten en ben niet verrast als iemand je hiervoor benadert.
  • Algemene Ledenvergadering is op 29 januari 2020 om 20.00 uur in ons clubhuis. Als bestuur leggen we dan verantwoording af aan alle leden voor het gevoerde (organisatorische en financiële) beleid. Zet de datum vast in jullie agenda’s. Niet alleen goed om elkaar weer even te zien en een drankje te doen maar ook om de vele vrijwilligers die zich inzetten in de commissies en bestuur te bedanken voor hun vrijwillige inzet voor ons allemaal. Zonder vrijwilligers, geen vereniging, geen tennis.
  • Begin januari komt ook het nieuwe jaarschema beschikbaar op de website. Opening nieuwe seizoen voor de senioren en de jeugd, Toernooien, competities, Open Toernooi, Kaag en Braassem toernooi, Witte Sokken toernooi etc. Dan beginnen we ons voor te bereiden op het nieuwe tennisseizoen. We hebben er nu alweer zin in!

Iedereen een hele fijne jaarwisseling en een bijzonder gezond en sportief 2020.

Jan Beeks
Voorzitter