• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg

Beste Leden van TV Leimuiden,

1. Uitbreiding TV Leimuiden verder van start!
Na de uitbreiding van ons clubgebouw (Fase 1), gaat nu Fase 2 beginnen met het toekomstbestendig maken van ons tennispark door de aanleg van de 6e baan en de minibaan.

Niet de PAS, maar de PFAS maakte het nog even spannend. De schoongrondverklaring is binnen en dus kunnen we de 540 kuub grond afvoeren naar Leimuiden West voor de aanleg van de nieuwe woonwijk de Nieuwe Rede.

Aannemer Ron de Rijk is gestart met de aanleg van de noodbrug voor het afvoeren groen en grond. (zie foto) Na het afgraven begint Tennisbouw met de aanleg van de 6e baan en de minibaan met oefenwand. Voor de aanleg van de minibaan is overigens noodzakelijk dat baan 4 en 5 iets opschuiven. Ook twee lichtmasten worden verplaatst en de beregening installatie aangepast. Het terras met de erfafscheiding met de Kickers kan gerealiseerd worden. In verband met de wind, de ruimte en het onderhoud hebben we gekozen voor een combinatie van een hardhouten afscheiding met bomen.

Als het allemaal meezit dan zijn we hopelijk voor de Kerst klaar met de grote werkzaamheden en kunnen we januari en februari aan de fijnafwerking beginnen; bomen planten, terrassen aanleggen etc. Het gaat heel mooi worden. Kijk ook even op de tekening van Thomas, die hangt in ons clubhuis. In februari gaan we conform planning een aantal bomen rooien en herplanten langs de banen 3, 4 en 5.

Tijdens de bouwwerkzaamheden in de komende 2 maanden zullen de banen 3,4 en 5 soms beperkt beschikbaar zijn, Alvast dank voor jullie begrip.

Het parkeerterrein is inmiddels door de gemeente een beetje opgeknapt. Daar zijn ook de contouren te zien van Fase 3 met een groter voorplein voor o.a. de fietsen, een kinderspeeltuintje, en een goede afsluitbare entree te maken. De entree verschuift daardoor naar de hoek. Na afronding van Fase 2 gaan we kijken wanneer we Fase 3 kunnen starten.

Over nog meer goed nieuws gesproken, met financiële bijdragen van de BOSA (investeringssubsidie), de Rabobank, Fonds Alphen en Omgeving en de Stichting Leefomgeving Schiphol hopen we bijna 90.000 euro !! binnen te halen voor onze uitbreidingen. Een geweldige opsteker voor onze tennisvereniging voor de realisatie van Fase 2 en 3.

Onze dank gaat uit naar onze bouwcommissie en onderhoudsmannen voor de vele uren werk voor onze vereniging.

2. Hulp gevraagd bladvrij maken van de banen

Het is weer herfst en dat betekent veel bladafval op onze banen. Onze onderhoudsmannen kunnen hulp gebruiken voor het bladvrij maken van de banen. Voor veel leden is dat misschien allemaal vanzelfsprekend dat ze gewoon kunnen tennissen in de herfst en winter. Kijk hier even naar wat foto’s. Dus als je een ochtend even 2 uurtjes beschikbaar bent, ga even naar het park en kom onze trouwe onderhoudsploeg even een handje helpen. Aanmelden bij Ed. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. En dan nog even dit:

  • De laatste inhaalwedstrijden moeten nog gespeeld worden van de najaarscompetitie
  • Voor het rackettrekken op de vrijdagavonden; volg de berichten op Facebook of via de speciale app groep. Wil je meedoen of in de appgroep; meld je dan even aan bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Op 4 november starten de trainingen en het winterprogramma van de Zaanse Tennisschool met Bas Klaassen en René Valkenburg. Veel succes allemaal!!
  • De wintertennis commissie heeft weer een wintertennisschema gemaakt en opgehangen op het prikbord. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om vrij te tennissen.

Geniet van de mooie herfstdagen!

Jan Beeks
Voorzitter