• foto1.jpg
  • foto2.jpg
  • foto3.jpg

Beste Leden van TV Leimuiden,

1. Open Toernooi

Ons beroemde Open Dubbel Toernooi 25+ en 50+ 2019 zit er weer op. Wat een prestatie hebben we als club geleverd. Hier mogen we allemaal heel en heel trots op zijn.

Natuurlijk hadden we geluk met het weer. Maar het Open Toernooi verliep als een zonnetje. Zowel op sportief als organisatorisch vlak. Veel deelnemers maakten ons wederom complimenten over de organisatie, de knusse uitstraling van ons park en de vele bezoekers aan het toernooi. Dat geeft sfeer en gezelligheid. Van diverse kanten hoor ik dat van deelnemers maar ook van leden en bezoekers. Er is dan ook wederom een prachtige prestatie neergezet door de Open Toernooi Commissie, de keukenploegen, de barcommissie, de parkcommissie, de sponsorcommissie en de PR commissie. Alles moet kloppen die week en dat deed het. Als bestuur zijn we heel trots dat deze trouwe vrouwen en mannen zich belangeloos inzetten voor zo’n prachtig evenement en onze club. Zoals we al aangekondigd hebben gaan we nog een leuk uitje organiseren voor alle vrijwilligers. De uitnodiging hiervoor volgt binnenkort.

Gelukkig hebben we ook prima sportieve resultaten als club neergezet; meerdere kampioenen van TV Leimuiden zowel in de 50+ als in de 25+ in de diverse klassen, allemaal van hart proficiat!

Resultaten 25+: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=76097D8F-7AD0-42F5-A178-C6CE47C00BDF
Resultaten 50+: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=943AC524-B6F9-4501-8871-4EC98E18CC91

2. Start van Fase 2

Even een korte update over de start van Fase 2 waarbij we ons park verder toekomstbestendig maken. Begin november starten we met de bouw van de 6e baan en de minibaan. Dit betekent dat we tijdelijk wat ongemak zullen hebben op de banen 1, 4 en 5. De achter uitloop banen 4 en 5 gaan iets ingekort worden om plaats te maken voor de minibaan. Naast baan 1 zal de nieuwe baan 6 komen. Dit alles zal in de winter tijdelijk wat ongemak geven aan onze leden, maar we vertrouwen erop dat jullie hier begrip voor hebben. We proberen het ongemak zo draaglijk mogelijk te maken. 

Voorts zijn we heel blij te kunnen melden dat we voor de financiering van Fase 2 enkele donaties toegezegd hebben gekregen. Dit was noodzakelijk omdat de verplaatsing van de banen 4 en 5 niet in de oorspronkelijke begroting zaten. Deze financiële tegenvaller kunnen we opvangen met de donaties van het Rabobank Coöperatiefonds, Stichting Fonds Alphen en omstreken, Stichting Leefomgeving Schiphol en het kernteam van Leimuiden West. Deze week publiceren we een persbericht over de donatie van Stichting Fonds Alphen en omstreken (€15.000, =) en in september zijn we uitgenodigd bij de Rabobank om een cheque van €10.000, = in ontvangst te nemen. Dit is in financiële zin een enorme opsteker. Begin september gaan we met de aannemers Tennisbouw Nederland, van Oosten (beregening), Oostendorp (verlichting) en de Rijk aannemers om tafel voor het maken van een definitieve planning. Begin April 2020 moet alles volgens planning klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

Op 24 september gaan we een informatieavond organiseren voor de bewoners van de Beukenlaan en de Kievit grenzend aan ons park om hun bij te praten over de plannen van Fase 2. Iedere verbouwing geeft wat ongemak en daar willen we open en transparant over berichten zodat we geen verrassingen krijgen. We vinden dat wel zo netjes als goede buren. Natuurlijk zijn al onze leden ook van harte welkom vanaf 20.00 uur in ons clubgebouw.

3. En dan nog even dit

  • As vrijdag start ons Mix dubbel toernooi. De inschrijving is al gesloten, maar kom gezellig langs en proef nog even de sfeer van het Open Toernooi van afgelopen week. De weersvooruitzichten zijn prima dus we kijken er naar uit.
  • Op maandag 2 september starten de tennislessen van IM Tennis weer conform het rooster voor de zomer.
  • Na 1 november starten de trainingen en het winterprogramma van de Zaanse Tennisschool met Bas Klaassen. Naar verwachting worden tennislessen gegeven op alle 5 de dagen van de week.
  • 12 oktober om 20 uur is weer de vertrouwde Tennis Pub Quiz o.l.v. de quizmasters Niels Ax en Joris van Velzen.
  • De najaarscompetitie start op 10 september en loopt tot 17 november.
  • Voor het rackettrekken op de vrijdagavonden; volg de berichten op Facebook.

Graag tot op het Mix Dubbel toernooi vanaf as vrijdag 29 augustus tot en met zondag 8 september en/of op 24 september om 20.00 uur tijdens de informatieavond.

Geniet nog van de mooie nazomer!

Jan Beeks
Voorzitter