• foto1.jpg
 • foto2.jpg
 • foto3.jpg

In Leimuiden is in 2018 een omvangrijk project van start gegaan, onder de noemer “Leimuiden West”. O.a. woningbouw op een voormalige vuilstort aan de Ringvaart, sociale woningbouw, en het toekomstgericht maken van Voetbalvereniging SV Kickers 69 en Tennisvereniging Leimuiden. Voor de voetbal betekent dat o.a. het verkrijgen van een kunstgrasveld, Ledverlichting, uitbreiding kleedkamers enz.

Voor Tennisvereniging Leimuiden is dit ook de kans om haar complex toekomstbestendig te maken. Al jaren hikt de Tennisvereniging Leimuiden aan tegen de grenzen qua leden en deelnemerscapaciteit voor toernooien en competities.  Ook ontbraken goede voorzieningen voor de kinderen.  Dankzij het project Leimuiden West is in Fase 1 de uitbreiding gerealiseerd van het clubgebouw (met o.a. goede kleedkamers met meerdere douches) en een grote opslag/ klusruimte voor de vrijwilligers. Maar het Fase 2 project is aanstaande: uitbreiding van het complex met een 6e tennisbaan, uitbreiding met een (mini)kindertennisbaan, het realiseren van een speeltuin voor de kinderen en het verbeteren van de bereikbaarheid en veiligheid van het complex. Dit project start in het najaar en zal begin 2020 worden afgerond. 

Tennisvereniging Leimuiden is dan ook erg verheugd te mogen melden dat Stichting Fonds Alphen en omstreken een belangrijke financiële bijdrage van € 15.000, = doet aan het realiseren van het toekomstbestendig maken van het tennispark en Tennisvereniging Leimuiden. Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2018) ondersteunde Fonds Alphen met bijna € 160.000, = initiatieven, die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Tennisvereniging Leimuiden is in 1975 opgericht, telt bijna 400 leden en is altijd al gevestigd aan de Beukenlaan in Leimuiden. Door de uitbreiding kan men weer met open armen nieuwe leden verwelkomen, informatie via www.tvleimuiden.nl. 

Voor informatie over Fonds Alphen en omstreken neemt u contact op met Kirsten Renaud, secretaris, telefoon: 06-10410567 of op  www.fondsalphen.nl. Voor informatie over TV Leimuiden neemt u contact op met Marcel van Bruggen, PR, 06-53770649.

 

Beste Leden van TV Leimuiden,

1. Open Toernooi

Ons beroemde Open Dubbel Toernooi 25+ en 50+ 2019 zit er weer op. Wat een prestatie hebben we als club geleverd. Hier mogen we allemaal heel en heel trots op zijn.

Natuurlijk hadden we geluk met het weer. Maar het Open Toernooi verliep als een zonnetje. Zowel op sportief als organisatorisch vlak. Veel deelnemers maakten ons wederom complimenten over de organisatie, de knusse uitstraling van ons park en de vele bezoekers aan het toernooi. Dat geeft sfeer en gezelligheid. Van diverse kanten hoor ik dat van deelnemers maar ook van leden en bezoekers. Er is dan ook wederom een prachtige prestatie neergezet door de Open Toernooi Commissie, de keukenploegen, de barcommissie, de parkcommissie, de sponsorcommissie en de PR commissie. Alles moet kloppen die week en dat deed het. Als bestuur zijn we heel trots dat deze trouwe vrouwen en mannen zich belangeloos inzetten voor zo’n prachtig evenement en onze club. Zoals we al aangekondigd hebben gaan we nog een leuk uitje organiseren voor alle vrijwilligers. De uitnodiging hiervoor volgt binnenkort.

Gelukkig hebben we ook prima sportieve resultaten als club neergezet; meerdere kampioenen van TV Leimuiden zowel in de 50+ als in de 25+ in de diverse klassen, allemaal van hart proficiat!

Resultaten 25+: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=76097D8F-7AD0-42F5-A178-C6CE47C00BDF
Resultaten 50+: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=943AC524-B6F9-4501-8871-4EC98E18CC91

2. Start van Fase 2

Even een korte update over de start van Fase 2 waarbij we ons park verder toekomstbestendig maken. Begin november starten we met de bouw van de 6e baan en de minibaan. Dit betekent dat we tijdelijk wat ongemak zullen hebben op de banen 1, 4 en 5. De achter uitloop banen 4 en 5 gaan iets ingekort worden om plaats te maken voor de minibaan. Naast baan 1 zal de nieuwe baan 6 komen. Dit alles zal in de winter tijdelijk wat ongemak geven aan onze leden, maar we vertrouwen erop dat jullie hier begrip voor hebben. We proberen het ongemak zo draaglijk mogelijk te maken. 

Voorts zijn we heel blij te kunnen melden dat we voor de financiering van Fase 2 enkele donaties toegezegd hebben gekregen. Dit was noodzakelijk omdat de verplaatsing van de banen 4 en 5 niet in de oorspronkelijke begroting zaten. Deze financiële tegenvaller kunnen we opvangen met de donaties van het Rabobank Coöperatiefonds, Stichting Fonds Alphen en omstreken, Stichting Leefomgeving Schiphol en het kernteam van Leimuiden West. Deze week publiceren we een persbericht over de donatie van Stichting Fonds Alphen en omstreken (€15.000, =) en in september zijn we uitgenodigd bij de Rabobank om een cheque van €10.000, = in ontvangst te nemen. Dit is in financiële zin een enorme opsteker. Begin september gaan we met de aannemers Tennisbouw Nederland, van Oosten (beregening), Oostendorp (verlichting) en de Rijk aannemers om tafel voor het maken van een definitieve planning. Begin April 2020 moet alles volgens planning klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

Op 24 september gaan we een informatieavond organiseren voor de bewoners van de Beukenlaan en de Kievit grenzend aan ons park om hun bij te praten over de plannen van Fase 2. Iedere verbouwing geeft wat ongemak en daar willen we open en transparant over berichten zodat we geen verrassingen krijgen. We vinden dat wel zo netjes als goede buren. Natuurlijk zijn al onze leden ook van harte welkom vanaf 20.00 uur in ons clubgebouw.

3. En dan nog even dit

 • As vrijdag start ons Mix dubbel toernooi. De inschrijving is al gesloten, maar kom gezellig langs en proef nog even de sfeer van het Open Toernooi van afgelopen week. De weersvooruitzichten zijn prima dus we kijken er naar uit.
 • Op maandag 2 september starten de tennislessen van IM Tennis weer conform het rooster voor de zomer.
 • Na 1 november starten de trainingen en het winterprogramma van de Zaanse Tennisschool met Bas Klaassen. Naar verwachting worden tennislessen gegeven op alle 5 de dagen van de week.
 • 12 oktober om 20 uur is weer de vertrouwde Tennis Pub Quiz o.l.v. de quizmasters Niels Ax en Joris van Velzen.
 • De najaarscompetitie start op 10 september en loopt tot 17 november.
 • Voor het rackettrekken op de vrijdagavonden; volg de berichten op Facebook.

Graag tot op het Mix Dubbel toernooi vanaf as vrijdag 29 augustus tot en met zondag 8 september en/of op 24 september om 20.00 uur tijdens de informatieavond.

Geniet nog van de mooie nazomer!

Jan Beeks
Voorzitter

Klik op onderstaande afbeelding om het menu als pdf-bestand te openen

Beste Leden van TV Leimuiden,

Even een korte nieuwsflash zo net voor de grote vakantie uittocht.

1. Enkel Clubkampioenschappen
De Enkel Clubkampioenschappen zijn in volle gang, De eerste partijen zijn gespeeld door onze enthousiaste enkel spelers. Ga zeker even kijken deze week op het park om even te genieten van een heerlijk potje tennis en natuurlijk de gezelligheid van onze leden.

2. Open Toernooi Kookploeg
Op mijn oproep voor een extra Open Toernooi Kook ploeg zijn niet veel reacties gekomen.  Daarom breng ik dit graag nog even bij jullie onder de aandacht. We zijn dringend op zoek naar nieuwe mensen (teams van 2), die ons huidige kookploeg team tijdens het Open Toernooi willen komen versterken. We zoeken specifiek een team van 2 mensen voor de woensdag avond en voor de maandag of dinsdagavond. Voor de duidelijkheid het gaat om:

 • Woensdag 21 augustus
 • Maandag 19 of dinsdag 20 augustus

Het thema dit jaar van ons Open Toernooi is “Ik hou van Holland”. Niet verplicht maar wel leuk als je ook dit thema verwerkt in je keuze voor je menu. Vanzelfsprekend sta je niet alleen, we hebben een zeer ervaren crew, die je kunnen helpen met keuze en afstemming van je menu, inkoop van producten en de organisatie van de avond zelf. Wie oh wie wil en kan onze vaste crew even een handje helpen op één of beide dagen?  Heb je ideeën? Vind je koken leuk? Vind je het een uitdaging om te koken voor een grote groep OT spelers? Ontvang je graag complimenten? Ja? Wacht dan niet en reageer direct. Dan is dit JOUW kans!! Graag even reageren rechtstreeks naar mij.

3. Tennislessen in de winter
Onze nieuwe Zaanse Tennisschool heeft de inschrijving geopend voor tennislessen in de winter (bekijk hier de flyer). Van 4 november 2019 tot en met 25 maart 2020 hebben ze een winter programma, zoals al eerder door Bas Klaassen aangekondigd aan alle leden. Hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de keuze voor je ideale tijdstip in de week. Stuur even een email met de volgende gegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Naam 
 • Adres 
 • Email adres 
 • Telefoonnummer 
 • Speelsterkte 
 • Je voorkeurstijden
 • Met wie je wil lessen (iedereen dient zich aan te melden) 

Heb je andere wensen voor les op maat dan kun je ook contact opnemen met: De Zaanse Tennisschool; Bas Klaassen; 06-10909065

4. Inschrijven Leimuiden Open Dubbeltoernooi
Het beroemde TV Leimuiden Open Dubbel Toernooi 25+ en 50+ staat van 17 tot en met 25 augustus op de kalender. De inschrijving is open voor alle KNLTB leden. De ervaring leert dat dit populaire toernooi druk bezocht wordt door onze collega verenigingen in de buurt. Inschrijven op www.toernooi.nl of op de site van TV Leimuiden. De inschrijving sluit op zondag 28 juli om 23.59 uur.

5. Mixdubbel-clubkampioenschappen
Bijna aansluitend organiseert de Activiteiten Commissie het Mixdubbel-clubkampioenschappen 30-08-2019 t/m 08-09-2019. Inschrijven is geopend op www.toernooi.nl.

Jan Beeks
Voorzitter

Beste allemaal,

Tijdens ons Open Toernooi kunnen we altijd genieten van heerlijk vers en gezond bereid eten voor een hele schappelijke prijs. Onze Open Toernooi deelnemers zijn gewend om een uitstekende maaltijd te kunnen kiezen op de toernooidagen. Ook dit jaar gaat onze OT Kookploeg hier weer mee aan de slag en we vragen deze keer jullie hulp.

We zijn dringend op zoek naar nieuwe mensen (teams van 2), die ons huidige kookploeg team willen komen versterken. We zoeken specifiek een team van 2 mensen voor de woensdag avond en voor de maandag of dinsdagavond. Voor de duidelijkheid het gaat om:

 • Woensdag 21 augustus
 • Maandag 19 of dinsdag 20 augustus

Het thema dit jaar van ons Open Toernooi is “Ik hou van Holland”. Niet verplicht maar wel leuk als je ook dit thema verwerkt in je keuze voor je menu. Vanzelfsprekend sta je niet alleen, we hebben een zeer ervaren crew, die je kunnen helpen met keuze en afstemming van je menu, inkoop van producten en de organisatie van de avond zelf. Het is niet alleen heel dankbaar werk, het is ook heel gezellig om met deze ploeg te werken. 

Wie oh wie wil en kan onze vaste crew even een handje helpen op één of beide dagen?

Heb je ideeën? Vind je koken leuk? Vind je het een uitdaging om te koken voor een grote groep OT spelers? Ontvang je graag complimenten? Ja? Wacht dan niet en reageer direct. Dan is dit JOUW kans!!

Graag even reageren rechtstreeks naar mij.

Jan Beeks